WAT TE DOEN OP WELKE DAG

Sommige leuke New Yorkse doe-dingen (zoals gratis naar een museum gaan of yoga’en in Bryant Park) kun je alleen op een bepaalde dag doen.

Hier een overzichtje per dag:

MAANDAG

In de zomermaanden kun je op maandagavond gratis een film zien in Bryant Park. Om 17.00u kun je het grasveld op en de film begint als de zon onder gaat.

Bryant Park Film festival

DINSDAG

Vanaf eind april tot eind augustus is er op dinsdagochtend van 7.30u tot 8.30u gratis tai chi-les in Bryant Park (voor alle leeftijden en niveaus).

WOENSDAG

Op woensdag wordt in het Apollo Theater in Harlem (125th straat) Amateur Night gehouden met meerdere optredens. Het publiek bepaalt wie er wint.

DONDERDAG

Vanaf begin mei tot eind augustus kun je op donderdagochtend van 7.30u tot 8.30u een gratis tai chi les volgen in Bryant Park.

Bij het National Center of Photography kun je tussen 18.00u en 20.15u zelf bepalen hoeveel je betaalt.

VRIJDAG

Bij het MoMa kun je tussen 16.00u en 20.00u gratis naar binnen. Nadeel is wel dat het dan erg druk kan zijn. (N.B. Het MoMa is in de zomer van 2019 gesloten vanwege een renovatie en opent weer op 21 oktober).

Bij het Whitney museum is het van 19.00u tot 21.30u ‘pay what you wish’.

ZATERDAG

Bij het Guggenheim is het op zaterdag van 17.00u tot 20.00u ‘Pay what you wish’. Je kunt kaartjes kopen tot 19.30u en blijven tot 20.00u. Hou rekening met een lange rij!

Zaterdag is ook een leuke dag om naar Williamsburg te gaan.  Op 70 North 7th vind je zowel op zaterdag als op zondag Artists & Fleas, waar kleding, sieraden en woonaccessoires verkocht worden. Op 90 Kent Avenue (ter hoogte van North 7 Street) wordt Smorgasburg gehouden, een evenement met heel veel verschillende eetkraampjes.

Verder zijn er op zaterdag en zondag skaters in Central Park. Ga bij E72nd street Central Park in, loop zo veel mogelijk rechtdoor en ga als je bij Bethesda Fountain komt naar links. Erg leuk om naar te kijken en van de muziek en gezellige sfeer te genieten. Kijk voor je gaat wel even op de site, want ze zijn er niet altijd.

skater_Central_Park

ZONDAG

Op zondag kun je een gospeldienst in Harlem bezoeken, maar doe dit dan wel als onderdeel van een tour, want de meeste kerken accepteren geen toeristen meer.

Of je gaat naar Central Park, waar ook op zondag vaak skaters te vinden zijn. Je kunt ook een bootje huren bij de Loab Boathouse.

Van 11 tot 1 kun je gratis naar het Frick Collection-museum.

Op zondag wordt de Brooklyn Flea gehouden in DUMBO, Brooklyn.

Brooklyn_Flea