Als vegan zit je in New York goed. Naast restaurants zoals Candle Cafe en Blossom  zijn er nog meer plekken waar je als vegan terecht kunt:

TERRI

Bij Terri hebben ze heerlijke vegan sandwiches, smoothies, salades en brownies. Er zijn wel een paar zitplaatsen, maar het is meer een take out-plek. Ze hebben twee locaties: In Chelsea vlak bij het Flat Iron Building en in het Financial District vlak bij Wall Street. Kijk voor de adressen en het hele menu op hun site.

Terri NYC

ERIN MCKENNA’S BAKERY

Bij Erin McKenna’s Bakery verkopen ze gebak dat vegan, glutenvrij en grotendeels suikervrij is. Het zit in de Lower East Side op 248 Broome Street, tussen Orchard en Ludlow streets.

BEYOND SUSHI

Bij Beyond Sushi (229 E 14th street tussen 2nd en 3rd Avenue) hebben ze vegan sushi, salades, soepen en dumplings.

BYCHLOE

Bij ‘ByChloe’ is alles vegan. Er zijn meerdere vestigingen, waaronder eentje op Bleecker Street en eentje vlak bij het Flatiron building. Ze hebben o.a. vegan hamburgers en mac and cheese.

By-Chloe-New-York

WHOLEFOODS

Wholefoods is een supermarkt waar veel vegan dingen zoals ijs, kaas en chocoladetaart te vinden zijn, maar ook shampoos, cremes en tandpasta’s.

Ze hebben ook een buffet waar meestal duidelijk aangegeven staat of iets vegan is of niet.

Bij het buffet schep je eten in een bakje wat bij de kassa gewogen wordt. In bijna elk Wholefoods-filiaal zijn er zitplaatsen, maar soms kun je ook met je eten lekker buiten gaan zitten. Bij de vestiging op Union Square kun je in Union Square Park op een bankje gaan zitten en eekhoorntjes kijken, bij Columbus Circle loop je zo Central Park in en er zit ook een vestiging bij Bryant Park.

Wholefoods_NYC

DUNWELL DOUGHNUTS

Voor vegan donuts ga je naar Dunwell Doughnuts (222 Montrose Avenue in Brooklyn) of Vegan Diva’s (1437 1st Avenue tussen E74th en 75th street)

Dunwell-Doughnuts-New-York