Hi hostel

Een van de beste manieren om te besparen op een verblijf in New York (vooral als je wat langer wilt blijven) is slapen in een hostel i.p.v. een hotel. Mijn favoriete hostel is het Hosteling International (HI) hostel, en wel om de volgende redenen:

 1. Het is een goede plek om anderen te ontmoeten, want er wordt van alles georganiseerd: pub crawls, rondleidingen, en ‘clubbing’. Zo kun je je bijvoorbeeld opgeven voor een rondleiding door Harlem of de West Village ($10), of gezellig met een hele groep naar Pacha.

2. Er is een grote, goed uitgeruste keuken die goed schoon wordt gehouden, dus je kunt eventueel ook (af en toe) zelf koken.

3. In het hele hostel is er wifi.

4. Vlakbij het hostel zit een metrohalte (1 block ervandaan, zo’n 2 minuten lopen).
5. Er is een terras, een ruimte met internetcomputers, een ruimte met banken waar je met je laptop kunt zitten en een TV-ruimte.
6. Het hostel is onderdeel van een wereldwijde keten, waardoor ze moeten voldoen aan een bepaalde kwaliteitsstandaard.

De minpuntjes van dit hostel: Het is een groot hostel met maar 1 lift waar je soms best lang op moet wachten (maar je kunt ook met de trap) en het ligt op 103rd street, dus je zit misschien iets langer in de metro. Het zit wel vlakbij Central Park en het American Museum of Natural History.

Het HI hostel heeft een score van 81% op tripadvisor en 86% op hostels.com.