New-York-kalender-2019

16 maart ST PATRICK’s DAY PARADE
De optocht gaat over Fifth Avenue.

27 maart KISS – MADISON SQUARE GARDEN (klik hier voor tickets en info)

8 april MUSE – MADISON SQUARE GARDEN (klik hier voor ticets en info)

12 april BILLY JOEL – MADISON SQUARE GARDEN

24 april – 5 mei TRIBECA FILM FESTIVAL
Er zijn veel docu’s en korte films te zien en op het World Financial Center Plaza is de gratis Tribeca Film Festival Drive-In, een openluchtbios.

27 en 28 april CHERRY BLOSSOM FESTIVAL
Het festival dat draait om de Japanse cultuur wordt gehouden in de Brooklyn Botanic Garden (990 Washington Ave, Brooklyn). Je komt er door de 2 of 3 metro te nemen naar Eastern Parkway/Brooklyn Museum.

2 – 5 mei FRIEZE NEW YORK Kunstbeurs gehouden op Randall’s Island Park.

5 mei THE GREAT FIVE BOROUGH BIKE TOUR
Fietsers fietsen door Manhattan, The Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island op autovrije straten. Registreren kost $110.

9 mei BILLY JOEL – MADISON SQUARE GARDEN

11 mei tentoonstelling ‘Leonard Cohen: A Crack in Everything’ in the Jewish Museum

21 en 22 mei PINK – MADISON SQUARE GARDEN

21 mei -23 juni SHAKESPEARE IN THE PARK: Much Ado About Nothing2.

22 – 27 mei FLEET WEEK
Grote schepen meren aan bij de New York Passenger Ship Terminal op de Hudson River aan de westkant van Manhattan en blijven hier een week. Vanaf de pieren kun je deze gigantisch grote schepen bewonderen. Je kunt ook mee met een tour over het schip. Er zijn tijdnes Fleet Week ook militaire demonstraties en vliegshows.

Fleet Week


24 mei Op het dek van het schip USS Intrepid wordt de film Top Gun vertoond. De toegang is gratis, maar er is maar beperkt plek.

27 mei MEMORIAL DAY
Op deze dag worden gesneuvelde Amerikaanse militairen herdacht.

31 mei t/m 2 juni Muziekfestival Governors Ball met o.a. Lil Wayne (op vrijdag), Major Lazor (zaterdag), Florence & the Machine (zaterdag), The 1975 (zaterdag), Nas (zondag) en Lily Allen (zondag).

1 juni t/m 27 augustusSUMMERSTAGE
Grotendeels gratis festival dat gehouden wordt in Central Park en veel andere parken.

10 juni De film ‘Big’ 9met Tom Hanks) wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

13 juni van 18 tot 21 uur MUSEUM MILE FESTIVAL
Gratis toegang tot negen musea die zich bevinden op ‘Museum Mile’, het stuk Fifth Avenue tussen 82nd en 104th street. Het gaat o.a. om het Metropolitan Museum (82nd street), en het Guggenheim (tussen 88th en 89th street). Fifth Avenue wordt afgesloten voor het verkeer en er is straatentertainment en muziek.

17 juni De film Big Daddy (met Adam Sandler) wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00u aanwezig te zijn.

18 en 19 juni ARIANA GRANDE – MADISON SQUARE GARDEN

24 juni Er wordt een film vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

1 juli De film To All the Boys I’ve Loved Before wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

4 juli INDEPENDENCE DAY
Er wordt een grote vuurwerkshow gehouden. Verder verlaten veel New Yorkers op Independence Day de stad.

8 juli De film Carrie (uit 1976) wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

15 juli De film Bad Boys (met Will Smith) wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

16 juli – 11 augustus SHAKESPEARE IN THE PARK: Coriolanus

22 juli De film Coming to America (met Eddie Murphy) wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

29 juli De film Goodfellas wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

1 juni t/m 27 augustus SUMMERSTAGE
Grotendeels gratis festival dat gehouden wordt in Central Park en veel andere parken.

data nog niet bekend GOOD MORNING AMERICA CONCERT SERIES Optredens van bekende artiesten.

5 augustus De film Anchorman wordt vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

6 en 7 augustus QUEEN & ADAM LAMBERT – MADISON SQUARE GARDEN

12 augustus Er wordt een film vertoond in Bryant Park (openluchtbios). Het is aan te raden om al om 17.00 uur aanwezig te zijn.

15 augustus BACKSTREET BOYS – BARCLAYS CENTER BROOKLYN6

11 september 9/11
Het 9/11 museum is op 11 september niet open voor publiek. Het Memorial is geopend van 15 uur tot middernacht om de ‘Tribute in Light’ te bekijken. One World Observatory heeft aangepaste openingstijden.

12 – 22 september Photoville

80 fototentoonstellingen, fotografieworkshops, lezingen. Wordt gehouden in containers vlak bij de Brooklyn Bridge.

16-22 september BROOKLYN BOOK FESTIVAL

Literair evenement met lezingen, shoppen en zelfs yoga. De aanwezige schrijvers zijn o.a.: Jonathan Safran Foer, Ebony Flowers, Joyce Carol Oates, Tina Chang, Ilya Kaminsky en Nick Bruel .

28 november THANKSGIVING PARADE
De parade bestaat uit praalwagens, fanfares, cheerleaders en er zijn de beroemde grote ballonnen van bekende figuren zoals Spiderman en Mickey Mouse.
De parade begint om 9 uur ‘s ochtends aan de westkant van Central Park ter hoogte van 77th Street. Via 6th Avenue gaat de parade naar Herald Square op 34st Street.

31 oktober HALLOWEEN
De Halloween Parade gaat over Sixth Avenue, van Spring street tot 21st street. De stoepen zullen bomvol staan, dus zorg dat je vroeg bent.

3 november New York Marathon

27 november Macy’s Parade balloon inflation De dag voor de Macy’s Thanksgiving Parade worden de grote ballonnen die te zien zullen zijn in de optocht opgeblazen bij de ingang van het American Museum of Natural History op West 79th Street and Columbus Avenue. Je kunt er vanaf 1 uur ‘s middags gaan staan. Als je vroeg komt, is het minder druk, maar ook minder interessant aangezien de meeste ballonnen pas echt vorm beginnen te krijgen rond half 5 / 5 uur. Je wordt er toegelaten tot 8 uur ‘s avonds.

28 november Thanksgiving & Macy’s Thanksgiving Day Parade

29 november Black Friday Hoge kortingen bij de winkels zorgen voor grote drukte.

laatste update: 18 mei 2019