BOEKEN OVER NEW YORK

boek New York in Stijl van Sibella Court

‘The Best Things to Do in New York’ – Caitlin Leffel en Jacob Lehman

Best things to do in New York boek

Een Engelstalig boek zonder foto’s waar wel 1001 ideeen in staan voor dingen om te doen, zoals: het Tribeca Film Festival, een Big Onion walking tour of een aparte ijssmaak proberen bij de Chinatown Ice Cream Factory.

‘De Magie van New York’ – Willem Post en Ton Wienbelt

boek De Magie van New York

Dit boek beschrijft ’75 bijzondere plekken die de diversiteit van de stad weerspiegelen’, zoals: de Charging Bull, het Tenement Museum, de C.O. Bigelow apotheek, het homobevrijdingsmonument, Korea Town, het Intrepid Sea, Air & Space Museum, een aantal plekken in Central Park en The Cloisters.

boek De Magie van New York

Alle genoemde plekken bevinden zich in Manhattan.  De makers begonnen in Zuid-Manhattan en trokken steeds verder naar het noorden. De laatste plek die beschreven wordt in het boek bevindt zich dan ook op 215th street.

Er staan ook een paar wandelingen in. Wandeling 1 gaat door de West Village en het Meatpacking District, wandeling 2 door Chinatown en Little Italy en wandeling 3 door de Lower East Side en de East Village.

New York in Stijl – Sibella Court

boek New York in Stijl van Sibella Court

Voor dit boek heeft de schrijfster ‘thematische shoprondjes’ samengesteld en de winkels en restaurants opgedeeld in de volgende categorieen:

  1. Geuren en bloemisten 2. Curiosa en rariteiten 3. Sieraden en ijzerwaren 4. Fournituren en handwerk 5. Woontextiel en stoffering  6. Kunst en objecten 7. Papier en kunstbenodigdheden 8. Keuken- en tafelgerei 9. Meubels en interieurs.

Dit boek vond ik een beetje tegenvallen. Als toerist zul je niet snel (grote) meubels mee naar huis nemen en ik ben niet geïnteresseerd in dingen als fournituren, lampenonderdelen en tafelgerei. Dit boek lijkt me vooral nuttig voor mensen die stylist zijn of in New York wonen.

Toch staan er ook interessante dingen in voor mensen die niet zo lang in New York zijn, zoals een aantal parfumwinkels, eetadresjes, tweedehandswinkel INA en het geweldige uitzicht op het dakterras van het Metropolitan. Het zou wel kunnen dat winkels die in dit boek staan nu alweer gesloten zijn, dus check dat eerst even online.